Fitpark Westland

Fitpark Westland is een burgerinitiatief vanuit inwoners uit Heenweg. Doel is om een ontmoetingsplek te creeren waar jong en oud uit het Westland en omgeving kunnen bewegen en sporten in eigen tijd, maar ook gezellig kunnen samen komen in een leuke ambiance met gezonde horeca.
Denk hierbij aan trampolines, outdoorpark, speeltuin, lokale horeca, loungegedeelte en de Beweegbox, ook wel gymzaal 2.0 genoemd. Het plan wordt verder uitgewerkt in samenwerking met gemeente Westland en Wubben.Chan.
Daarnaast is het maatschappelijke aspect heel belangrijk, Fitpark Westland is voor iedereen toegankelijk en biedt stageplaatsen voor jong en oud en vrijwilligerswerk.

Heeft u vragen of wilt u participeren in het Fitpark, stuur dan een e-mail naar fitparkwestland@gmail.com.

Fitpark Westland op social media:

Nieuws

22 mei 2019

College Westland bezoekt Heenweg
Het college van B&W van gemeente Westlan brengt een bezoek aan Heenweg. Hier wordt oa gesproken over Het Open Huis, de brede buurtschool en natuurlijk het Fitpark!.

26 november 2018

Fitpark in commissie MO
Ronald Hartensveld heeft namens de initiatiefnemers ingesproken bij de commissie mo. Er zijn goede vragen gesteld die meegenomen worden naar een aangepast plan die wij eind 2018 gereed willen hebbben.
Kijk hier de vergadering terug, spreekrecht en 8.3.

6 november 2018

Fitpark in de begrotingsraad
Westland Verstandig, Gemeentebelang Westland en PvdA dienen een motie in. Helaas wordt deze verworpen. Lees hier de motie.

16 oktober 2018

Fitpark in de gemeenteraad
Vandaag wordt ons plan van aanpak ter kennisgeving aangeboden in de gemeenteraadsvergadering (zie agendapunt 2.7) !

28 juni 2018

Opening eerste Beweegbox in Nederland
De eerste Beweegbox in Nederland wordt geopend en wij zijn erbij! Samen met betrokkenen van het Fitpark volgen wij het seminar 'Innovatie in beweging'. Dit kan zomaar in Westland komen!

6 juni 2018

Overhandiging Plan van aanpak
Een mijlpaal voor de initiatiefnemers, het plan van aanpak wordt overhandigd aan gemeente Westland!

april 2018

Er wordt een verdiepingsslag gemaakt voor het plan van aanpak. Is er voldoende draagvlak voor Fitpark Westland? Ja! Er zijn vele aanbieders van sport en vrijetijdsbesteding die graag willen participeren in het Fitpark. Als je dit in een schema verwerkt, hebben we elke dag leuke activiteiten voor jong en oud. Maar natuurlijk kan iedereen vrij bewegen in het outdoorpark en speeltuin!

maart 2018

We staan in Streamer, het blad voor MKB Westland.
En Erik Duin komt ons team als projectleider versterken.
Welkom!

februari 2018

Bij Rabobank Westland wordt een Beursvloer georganiseerd. Vraag en aanbod op het gebied van sport, gezondheid en ontmoeten worden geinventariseerd. Er worden matches gemaakt, mooie en vernieuwende matches!

januari 2018

In de gemeenteraad wordt de motie voor het plan van Fitpark Westland unaniem aangenomen. We gaan gestaag door.

januari 2018

De prijswinaars van de enquete worden bekend gemaakt. Gefeliciteerd en veel pleizer met de groentebox van Boeregoed en gratis entree voor Trixs trampolinepark.

oktober 2017

Het behoefteonderzoek ism de gemeente staat online. Iedereen mag hem invullen, jong en oud!

mei 2017

We gaan weer met iedereen om de tafel. Er moeten vragen geformuleerd worden. Er moet beeldmateriaal komen. Bureau Buhrs gaat ons helpen met het behoefteonderzoek.
Ronald en Monique brengen een bezoek aan Yalp voor de buitentuin. Ze voelen zich net kinderen in een snoepwinkel. Wat een leuke toestellen hebben zij voor jong en oud!

maart 2017

Ja, we mogen verder met ons plan! De gemeente vraagt ons een behoefteonderzoek uit te voeren!

januari 2017

We mogen ons plan presenteren bij de ledenvergadering van Algemeen Belang Heenweg. Ook daar wordt het enthousiast ontvangen. Er worden goede vragen gesteld!

december 2016

We staan in het AD en andere lokale kranten.

november 2016

Er wordt een plan van eisen opgesteld. Architect Aad Wubben van Wubben.Chan architecten helpt hierbij en dat moet beloond worden!

juli 2016

We gaan aan de slag. Er volgen gesprekken met de gemeente, TRIXS, Freerunning, Wubben.Chan architecten en de Beweegbox. Ook de gymleraar van cbs de Kameleon sluit aan.

juni 2016

Burgemeester Van der Tak is in Heenweg en het plan FitPark Westland wordt gepresenteerd en vol enthousiasme ontvangen! Het begin is er!

mei 2016

Burgemeester Van der Tak is op de koffie in Maasdijk. Hij wordt van harte uitgenodigd om ook een bakkie in Heenweg te komen doen! Ideeen zijn gezonde horeca en een gezellige sportieve ontmoetingsplek voor jong en oud.

april 2016

Monique en Ronald zijn met de kids naar Trixs Leidschendam. Hoe gaaf zou het zijn als zoiets ook in het Westland komt?

Burgerinitiatief

De inwoners die achter dit iniatief opgezet hebben zijn Monique Koppert en Ronald Hartensveld. Zij worden ondersteunt door projectleider Erik Duin en architect Aad Wubben van Wubben.Chan Architecten. Doel van dit burgerinitiatief is om Heenweg nog levendiger te maken, een plek te creeren waar jongeren kunnen loungen en sporten in eigen tijd en waar ouderen en kopje koffie kunnen drinken en een kaartje kunnen leggen. Waar iedereen welkom is en zich welkom voelt!

    

Participanten

Vanaf het begin af aan wordt er intensief samengewerkt met de Beweegbox en trampolinepark Trixs.Daarnaast zet Architect Wubben.Chan zich vanaf het begin af aan belangeloos in om ons te ondersteunen. Door de prettige samenwerking met gemeente Westland komen we elke keer een stapje verder met ons plan!